Eventuella köp…

Nu är det en vecka kvar tills att lönen trillar in på kontot och såklart finns det några tankar på vad som står högst på önskelistan.

Som jag skrev i mitt senaste inlägg så är det några bolag jag har extra koll på, och nu kikar jag speciellt på två saker:

1. När har bolaget utdelning?

En krona som jag kan investera nu är mer värd en krona som jag kan investera om ett halvår, ju tidigare kronan kan börja arbeta desto bättre.
Dock ska bolaget ha mitt förtroende, och det känns bra i den portföljen som jag jobbar på att bygga på varje månad.
En del av er kanske tänker att det är för mycket bank i min ”målportfölj”, men det innebär inte att jag kommer att ha lika stort innehav i varje bank, utan Nordea, SEB, Swedbank och Handelsbanken kanske kommer att vara lika stor andel som mitt innehav i Axfood, det återstår att se.


2. Hur hög direktavkastning har bolaget?

I mitt fall är det fem bolag som har utdelning i Mars – Nordea, SEB, Swedbank, Castellum och Axfood.

Detta gör att jag eventuellt väljer att lägga några extra kronor på just dessa aktieutdelare eftersom både direktavkastningen och bolagen i sig är attraktiva ur ett långsiktigt perspektiv, förutsatt att samtliga bolag anpassar sig efter de förändringar som ske.

En annan aktie-uppstickare jag har i åtanke är Akelius Pref för det där kontinuerliga kassaflödet samtidigt som aktien fortfarande är under den kommande inlösen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *