Factfulness – Tio knep som alla borde känna till!

Varför valde jag att läsa denna boken?
När jag läste “Tio knep som hjälper dig att förstå världen” på bokens omslag hamnade den näst i ledet bland böcker som jag ville läsa.

Vad vinner läsaren på att läsa denna boken?
Något jag själv tar till mig är de olika “knepen” som ges i boken.
Jag tror att man har stor nytta av de flesta reglerna i vardagslivet likaväl som i arbetslivet.

Vad har jag lärt mig?
Väldigt mycket, inom väldigt många områden och återigen blir det allt klarare att förståelse är någon bland det viktigaste som vi har för att förbättra vår kommunikation och förståelse för världen, intressen och andra människor.

Vad överraskade mig?
Utan att avslöja för mycket så handlar boken mycket om att världen är betydligt bättre än vad en klar majoritet tror eller vet, även mycket om hur medier förstorar upp saker och förvränger vår världsbild.
Själv krävs det mycket för att jag ska tro på vad medierna skriver i många frågor, men att världen har nått så långt som den faktiskt gjort, det förvånade mig.

Vilken del tycker jag var bäst?
Alla knep går hand i hand på ett eller annat sätt, och någon speciell del är svårt att välja.
För att “delvis” ge ett svar på denna fråga – De delar i boken som tar upp vart vår världsekonomi är påväg och hur det kan komma att se ut inom bara ett gäng decennier
.

Mitt favoritcitat från boken:

“En expert är enbart expert inom sitt eget område”
Detta tycker jag är klockrent, givetvis kan folk vara duktiga inom flera olika saker, men ibland behöver man tänka på vem som säger vad.

Rekommenderar jag denna boken?

Jag tycker att Hans, Anna och Ola Rosling (samt de människor som hjälp till med statistik och data) har gjort ett strålande jobb och skapat en bok som hamnar på min personliga “måste läsa-lista”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.Obligatoriska fält är markerade *